Ποιοι είμαστε...

Η ομάδα της Replastic παρέχει προϊόντα
100% ανακυκλωμένα με 0% απόβλητα

Η Repl4stic αποτελεί ένα δημιουργικό εγχείρημα μιας ομάδας ανθρώπων προερχόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσπάθεια για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων οι οποίες προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και συμβάλλουν στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Η Repl4stic προσπαθώντας να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του γραμμικού μοντέλου και του κυκλικού μοντέλου παραγωγής και να ομαλοποιήσει τη μετάβαση μεταξύ γραμμικής (take-make-dispose) και κυκλικής οικονομίας, συμμετέχει ενεργά στη συλλογή, ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, σχεδίαση, παραγωγή και προώθηση προϊόντων, όπου η α΄ ύλη είναι τα πλαστικά καπάκια καθώς και την επαναχρησιμοποίηση τους.

Συλλέγουμε, ανακυκλώνουμε, σχεδιάζουμε, παράγουμε, πουλάμε, επαναχρησιμοποιούμε.

Σκοπός και βαθύτερη επιθυμία της Repl4stic είναι να επικοινωνήσει στον χρήστη τους τρόπους με τους οποίους και ο ίδιος μπορεί να γίνει ενεργός κοινωνός αυτού του εγχειρήματος και εκφραστής μιας νέας καθημερινότητας διανθισμένης από συνήθειες και πρακτικές φιλικά προσκείμενες στο περιβάλλον.

Η αρχή


Η ιστορία ξεκινά με την έναρξη της πανδημίας του Covid19. Ήταν Μάρτιος του 2020 και οι δύο (2) από τους τέσσερις (4) εταίρους, συγκατοικούν.

Αυτό ήταν η αρχή όλων…

«Καθολικό lockdown» κι έτσι υπάρχει χρόνος για σκέψη… για πρώτη φορά, μετά από χρόνια! 

2020

Οι πρώτες σκέψεις


Η ιδέα ήρθε και οι συζητήσεις ξεκίνησαν, ενώ προστίθενται και οι άλλοι δύο (2) εταίροι. Τι χρειάζεται μια επαγγελματική ιδέα για να υλοποιηθεί; Επιχειρηματικό σχέδιο και υπήρχαν δύο φίλοι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο! Γίνεται η πρώτη συνάντηση όλων των εταίρων, συνάντηση…  και εκεί δημιουργήθηκαν οι «Fan4plastic».

2021

Η Repl4stic


Οι «Fan4plastic» έγιναν εταιρεία με σάρκα και οστά (έναρξη στην εφορία, εγκαταστάσεις, αγορά εξοπλισμού και όλα αυτά που μπορείτε να βρείτε στο site)  και πλέον είναι η Replastic ΙΚΕ.

2022

Το σήμερα


Μια εταιρεία με στόχο την αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων πλαστικών καπακιών!

Έχουν βρει το πρόβλημα αλλά και την λύση. Το γραμμικό μοντέλο της παραγωγής προκαλεί το πρόβλημα…

Το κυκλικό μοντέλο παραγωγής αποτελεί τη Λύση!

Η λύση είναι η κυκλικότητα/επαναξιοποίηση των πλαστικών καπακιών.

Δημιουργούν πρωτότυπα προϊόντα από την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών και το σημαντικότερο με 0% απόβλητα!

Σήμερα

Τι κάνουμε

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι ορισμένα απόβλητά μας, μπορεί να έχουν μια δεύτερη ζωή. Τα απορρίμματα όλων μας και συγκεκριμένα τα καπάκια από πλαστικό (καπάκια από μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, καθαριστικά κτλ), μπορεί να γίνουν εξαιρετική πρώτη ύλη για να δημιουργήσουμε πρωτότυπα προϊόντα.

Πρόβλημα

Γραμμικό μοντέλο παραγωγής…

Λύση

Κυκλικό μοντέλο!

Η λύση είναι η
επαναξιοποίηση κυκλικότητα επαναξιοποίηση κυκλικότητα
των πλαστικών καπακιών!
Καλάθι αγορών

Βελισσάριος Ριζόπουλος

Ο Βελισσάριος Ριζόπουλος είναι Μηχανικός Αυτοματισμών ΤΕ, με δεκαετή εμπειρία στην εξειδίκευση των Ηλεκτρολογικών και Πνευματικών Αυτοματισμών. Ασχολείται με τη Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικλίδων ασφαλείας. Κάνει τη θεωρία πράξη, υλοποιώντας τις μελέτες του, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Μερικές από τις ικανότητές του είναι η επίλυση ηλεκτρολογικών προβλημάτων, υδραυλικών δικτύων, δικτύων ατμού και πνευματικών συστημάτων. Οι γνώσεις του στις ιδιότητες των βιομηχανικών πλαστικών, ελαστικών και του ανοξείδωτου χάλυβα τον βοηθούν στη σύνταξη μελετών που μπορούν να περάσουν κατευθείαν στην εφαρμογή χωρίς τροποποιήσεις. Γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω της εργασιακής εμπειρίας σαν υπεύθυνος τεχνικού τμήματος και παραγωγής.

Συνεργάσιμος, οργανωτικός, αποφασιστικός και υπεύθυνος είναι μερικά από τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν.

Γιάννης Βασιλακόπουλος

Ο Γιάννης Βασιλακόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ. Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σαν μηχανικός, αλλά η αγάπη του για τις Επιχειρήσεις τον οδήγησε πολύ νωρίς στην απόκτηση της δικής του. Αρχικά και όσο σπούδαζε εργάστηκε ως παιχνιδογνώστης. Οι αρμοδιότητες του ήταν από την συμμετοχή του σε παιχνίδια, στη δημιουργία, τον σχεδιασμό καινοτόμων παιχνιδιών, ως και τη διοργάνωση διαγωνισμών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων παιχνιδιού. Η  επιχείρηση που εργαζόταν πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του από το 2017, μετά από χρόνια «θητείας» που είχε σαν στέλεχος στο δυναμικό της. Σήμερα τον συναντάμε ιδιοκτήτη και συνιδιοκτήτη σε τουλάχιστον 4 επιχειρήσεις.

Εξωστρεφής, οργανωτικός, ευέλικτος και υπεύθυνος είναι μερικά από τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν.